Το Παγκόσμιο Συνέδριο των Αρχιμαγείρων «Worldchefs Congress & Expo 2016» για πρώτη φορά στην Ελλάδα

στις

Το Παγκόσμιο Συνέδριο των Αρχιμαγείρων Worldchefs Congress & Expo 2016 της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων θα πραγματοποιηθεί στις 24-27 Σεπτεμβρίου 2016 στη Θεσσαλονίκη. Μέσω του Συνεδρίου δίνεται η μοναδική ευκαιρία να προβληθεί στη διεθνή γαστρονομική κοινότητα η Θεσσαλονίκη, η Ελλάδα, η γαστρονομία της, ο πολιτισμός και οι παραδόσεις της, που συνεπάγονται ανάπτυξη, σε εξαγωγές και εξαγώγιμες δράσεις. Στα 85 χρόνια της ιστορίας του, το Συνέδριο που διοργανώνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων (World Association of Chefs Societies) θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά σε Μεσογειακή χώρα και μάλιστα στη Θεσσαλονίκη, η οποία πρόκειται να υποδεχτεί περί τους 1.000 επαγγελματίες του κλάδου, που θα την επισκεφθούν για να παρακολουθήσουν από κοντά έμπειρους, καταξιωμένους στην παγκόσμια γαστρονομική κοινότητα chefs, να γνωρίσουν τα ελληνικά προϊόντα και τις νοστιμιές της Μεσογείου και να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς μαγειρικής υψηλού επιπέδου.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο των Αρχιμαγείρων Worldchefs Congress & Expo 2016 υπόσχεται να παρουσιάσει στο κοινό του μία δυναμική γκάμα ομιλητών συμπεριλαμβανομένου του «πατέρα» της μοριακής κουζίνας Hervé This, φιλοξενώντας παράλληλα έναν Παγκόσμιο Διαγωνισμό Αρχιμαγείρων, το Bill Gallagher Φόρουμ για Νέους Αρχιμάγειρες, καθώς και την ευκαιρία να συναντηθούν και να αλληλεπιδράσουν συνάδελφοι Chefs από όλο τον κόσμο. Το Συνέδριο θα φιλοξενήσει 34 ομιλητές από όλο τον κόσμο, καθένας από τους οποίους θα καταδείξει μία διαφορετική πλευρά της παγκόσμιας γαστρονομίας. «Το Συνέδριο αποτελεί ευκαιρία για τις Ελληνικές Λέσχες Αρχιμαγείρων καθώς και την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τροφίμων, να εκπροσωπήσουν τα μέλη τους, τα προϊόντα τους, αλλά και την ίδια τη χώρα μας στους ξένους προσκεκλημένους» ανέφερε η Δέσποινα Αμαραντίδου, Γενική Διευθύντρια και εκπρόσωπος της εταιρείας ARTION.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων απαρτίζεται σήμερα από 105 μέλη – επίσημες εθνικές ομοσπονδίες αρχιμαγείρων που εκπροσωπούν πάνω από 10 εκατομμύρια επαγγελματίες chef σε όλο τον κόσμο. Eίναι ένα παγκόσμιο δίκτυο Αρχιμαγείρων, που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1928 στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης στο Παρίσι. Είναι ένας μη κυβερνητικός επαγγελματικός οργανισμός αφιερωμένος στη διατήρηση και τη βελτίωση των γαστρονομικών προτύπων της παγκόσμιας κουζίνας, στόχους που επιτυγχάνει μέσω της ανάπτυξης, της εκπαίδευσης και της κατάρτισης των διεθνών μελών της. Το αποκορύφωμα των δράσεών της αποτελεί το διετές παγκόσμιο συνέδριο, που έχει αναχθεί σε σήμα κατατεθέν της Ομοσπονδίας. Η Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδος καθώς και οι Ελληνικές Λέσχες Αρχιμαγείρων, αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα της διοργάνωσης για την προβολή και αξιοποίηση της ελληνικής και τοπικής γαστρονομίας στην παγκόσμια κοινότητα των αρχιμαγείρων, έχουν αναλάβει ενεργό ρόλο στήριξής της και γι’ αυτό προγραμματίζονται τακτικά συναντήσεις ενημέρωσης και συζήτησης με τοπικούς φορείς που μπορούν να συνεισφέρουν έμπρακτα στην επιτυχή έκβαση της με συλλογικές δράσεις. Το Συνέδριο στηρίζουν η Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδος (εθνικός φορέας υποδοχής), οι Λέσχες Αρχιμαγείρων Αθήνας, Βορείου Ελλάδας, Κρήτης, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων και Κέρκυρας (τοπικοί φορείς υποδοχής), καθώς και οι χορηγοί επικοινωνίας του. Αποκλειστικός Χορηγός Bill Gallagher Young Chefs Forum, η Nestle και Χρυσός Χορηγός η Figgio.

Παγκόσμιος Διαγωνισμός Αρχιμαγείρων

Μετά από έναν χρόνο αλλεπάλληλων διαγωνισμών σε περισσότερες από 8 χώρες, οι δέκα καλύτεροι αρχιμάγειρες θα αναμετρηθούν στον τελικό του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Αρχιμαγείρων «Global Chef Challenge Final», που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Συνεδρίου. Χρησιμοποιώντας τα πιο φρέσκα και ανώτερα σε ποιότητα υλικά από τη Σκοτία, την Ολλανδία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ταϊλάνδη, η ελίτ των chef θα συναγωνιστεί επί ίσοις όροις μπροστά στο συνεδριακό κοινό, ώστε ο καλύτερος όλων να στεφθεί νικητής.

Bill Gallagher Φόρουμ για Νέους Αρχιμάγειρες

Το Bill Gallagher Φόρουμ για Νέους Αρχιμάγειρες θα συγκεντρώνει ανερχόμενα ταλέντα που διψούν για μάθηση. Το νεαρό της ηλικίας τους δεν εμποδίζει να διαπρέψουν, να αναδειχθούν, να εμπνευστούν και να εντυπωσιάσουν.

Εγγραφές

Εγγραφές στο Συνέδριο WORLDCHEFS Congress & EXPO 2016 πραγματοποιούνται με την συμπλήρωση της online φόρμας εγγραφής: https://app.certain.com/profile/form/index.cfm?PKformID=0x1436230e3c7.

Τύπος εγγραφής Πλήρες Πακέτο Εγγραφής Απλή Συμμετοχή

Chef / Σύνεδρος 1000 € 500 €

Νέος/Συνταξιούχος Chef/ Εταίρος 900 € 330 €

Συνοδό Μέλος (επιλογή α΄) 250 € N/A

Συνοδό Μέλος (επιλογή β΄ με γεύματα) 350 € N/A

Τα πλήρη πακέτα συμπεριλαμβάνουν:

Για τους Chefs, Νέους/Συνταξιούχους Chefs/Εταίρους, συμμετοχή στο Συνέδριο και γεύματα, δεξίωση υποδοχής, επίσημο δείπνο, μεταφορά από/προς ξενοδοχείο και αεροδρόμιο.

*Η απλή συμμετοχή συμπεριλαμβάνει συμμετοχή στο Συνέδριο χωρίς επιπλέον παροχές. Για τα Συνοδά Μέλη (επιλογή α΄), δεξίωση υποδοχής, τελετή έναρξης, επίσημο δείπνο, μεταφορά από/προς ξενοδοχείο και αεροδρόμιο.

Για τα Συνοδά Μέλη (επιλογή β΄), επιπλέον της επιλογής α΄, συμπεριλαμβάνει γεύματα & καφέ (Αίθουσα 13).

Οι εκδόσεις «Μικρές Κυκλάδες» – «Ταξιδεύοντας στο Αιγαίο και το Ιόνιο» είναι Χορηγοί Επικοινωνίας της σημαντικής αυτής διοργάνωσης.

Περισσότερες πληροφορίες Worldchefs Congress & Expo 2016

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s